Kopott csapágyak

A csapágyak valódi állapotát rezgésdiagnosztika segítségével tárjuk fel. Ezek a dokumentálható eredmények segítik Önt a csapágycsere idejének helyes megválasztásában. A korai csapágycsere alkatrész- és anyagpocsékolással jár. A csapágy katalógus szerinti élethossza csak informatív adat, a valódi élettartam a forgógép dinamikus tulajdonságaitól függ, és akár kétszerese is lehet a katalógusban feltüntetett értékeknek. Mi a rezgésdiagnosztika segítségével meghatározzuk, hogy az adott csapágy mikor éri el élettartama utolsó fázisát. A csapágy optimális időben történő cseréje maximalizálja a berendezés működési idejét és minimalizálja a karbantartási költségeket.

A csapágyhibák feltárására egyidejűleg három bevált módszert alkalmazunk. Ha a csapágy kopott, a kopás jellegétől függően valamelyik módszer egész biztosan feltárja az adott hibát. Az ember érzékszerveivel észlelt erősebb rezgés nem utal automatikusan hibás csapágyra. A rezgés erősségét gyakran egyéb rejtett hiba növeli.

Igényelje diagnosztikai méréseinket, hogy megtaláljuk a rezgés valódi forrását, s feltárjuk a csapágyak kopásának reális mértékét !

 

A rejtett hibák – melyek később leállást okoznának, időbeni felismerésével

bebiztosítjuk az Ön berendezéseinek megbízható működését, csökkentjük karbantartási költségeit.