Dinamikus kiegyensúlyozás

A helyszíni dinamikus kiegyensúlyozást a berendezés helyszínén végezzük el a gép saját csapágyain. A forgó részt nem szereljük ki, a gépet nem szedjük szét, csak a burkolatát bontjuk meg részlegesen. Ez egy egyszerű, gyors és pontos eljárás, mivel nemcsak egy alkatrészt egyensúlyozunk ki, hanem együtt az egész forgórészt. Általában két síkban egyensúlyozunk, súlyok hozzáadásával. Az egyensúlyozást rezgésvizsgálattal zárjuk, és szakjelentést dolgozunk ki a helyszíni dinamikus kiegyensúlyozásról és a berendezés aktuális állapotáról.   
 
Dinamikus kiegyensúlyozást rutinszerűen végzünk az alábbi berendezéseken:
 
- ventilátorok járókereke
- villamos motorok
- szíjtárcsák
- különböző berendezések forgódobjai
- lendkerekek
- esztergapadok speciális befogóeszközei
- törő-, zúzógépek forgórészei
- különféle tengelyek
- minden, ami forog és hozzáférhető
 
 
A forgórészek egyensúlyozatlansága által keltett dinamikai erők nagymértékben csökkentik a csapágyak élettartamát, növelik a zajszintet és rossz mechanikai hatással vannak a környezetre. A gyors csapágy-tönkremenetelen kívül az egyensúlyozatlanság hosszú távú hatásai a gyakran ismétlődő meghibásodások, a gép vázának repedése és a gépalap károsodása. Ezért a forgógépek dinamikus kiegyensúlyozása rendkívül fontos dolog.
 
 
Ellenőriztesse forgógépeit, vegye igénybe a helyszíni dinamikus kiegyensúlyozást, és mi biztosítjuk Önnek a megbízható, csendes működést, a hosszú élettartamot és a problémamentes üzemeltetést !
 

A rejtett hibák – melyek később leállást okoznának, időbeni felismerésével

bebiztosítjuk az Ön berendezéseinek megbízható működését, csökkentjük karbantartási költségeit.